Vliegen naar Australië

Geplaatst op door

Een reis naar Australië begint met een ellenlange vliegreis. Meer dan 20 uur in een vliegtuig is geen uitzondering. En dat kan praktisch niet zonder een tussen stop ergens halverwege.  Vaak is dat een Aziatische metropool zoals Singapore, Hongkong, Bangkok  Dubai.

Bezuinig niet op je vliegtickets

De vlucht duurt lang, en als je dan ook nog eens niks te doen hebt ik een vliegtuig dan duurt het nog langer. Tegenwoordig  zijn er diverse lowcost airlines die je voor een paar honderd euro naar Azië vliegen.  Alleen geen TV, je drankjes moet je duur kopen en het eten aan boord is beperkt.  Bespaar dus niet op deze extra voorzieningen. Een vakantie naar Australië is iets bijzonders en goedkoop vliegen naar Australië is verkeerde zuinigheid. 

Maatschappijen die naar Australië vliegen

Vliegen naar Australie
Emirates vliegt met de Airbus A380 naar Australië

De meeste Europese steden hebben met een tussenstop als bestemming, Sydney, Melbourne of Cairns.  Je kunt deze plaatsen bijna bij alle grote luchtvaartmaatschappijen boeken. Vooral Emirates en Qantas bieden een wereld aan verbindingen naar Australië. Met als grootste voordeel dat deze twee airlines vliegen met de Airbus A380. De super dubbeldekker. 

KLM vliegt niet naar Australië maar werkt wel samen met haar partners voor de vluchten Down Under. KLM brengt je dan naar Azië en vandaar vlieg je verder naar je bestemming. 

Camper huren direct na een vlucht

De meeste verhuurders van een camper in Australië staan het niet toe dat je direct na een vlucht een camper op haalt. Persoonlijk raad ik dat ook af. De lange vlucht is vermoeiend en eigenlijk is een goede douche en zo snel mogelijk wennen aan de andere tijdzone (jetlag voorkomen) belangrijker dan met je duffe kop de camper op te halen.  Boek dus altijd een hotelovernachting en haal de volgende dag je camper op bij de verhuurder. Dan kun je de camper goed controleren en neem je alle tips van de verhuurder over het gebruik van de camper in Australië goed in je op.