Camper huren in Australië

Geplaatst op door

Voor een campervakantie in Australië ontkomt je niet aan huren,  een eigen camper is door de ligging van het eiland op het zuidelijke halfrond praktisch onmogelijk. Voordat een camper in Australië gaat huren kunt je zelf het beste een aantal vragen vooral stellen. Met de antwoorden op deze vragen bepaal je dan eenvoudig welke camper voor jou rondreis in Australie geschikt is.

Welke camper voor jouw vakantie

Het aanbod van Campers in Australie is groot  je budget, je reisgezelschap maar ook het soort vakantie bepaald welke camper geschikt is voor jou vakantie met een camper in Australië. Verder kun je jezelf de vraag stellen of je beter Diesel of benzine kunt rijden en past de camper in je budget. Last but not least, waar wil je naar toe? Niet iedere bestemming leent zich voor alle camper types, en niet ieder seizoen is geschikt voor een camper vakantie in Australië

Backpacker camper  of Minicamper

je kunt kiezen uit eenvoudige backpackercampers, dit zijn minibusjes welke spartaans zijn ingericht met een bed en soms een eenvoudig keukentje. De meeste van deze huurcampers zijn opvallend bont beschilderd en hebben al de nodige kilometers op de teller staan. Met deze camper kun je van de weg af naar bijvoorbeeld een natuurpark maar het moet wel begaanbaar blijven.  Het huren van een backpackcamper is zeer voordelig, alleen verwacht dus geen luxe en comfort.

Hi-top

Deze kleine busjes (vaak Toyota’s) hebben een verhoogd dak, zodat je kunt staan in je camper, er is plek voor twee personen, een kleine keuken en een mini koelkastje voor een koud biertje na de reis.

Met de Hi-Top kun je perfect langs de kust cruisen, dankzij het compacte formaat is de Hi-top ideaal om mee te rijden.

4WD Campervan

Op basis van een pickup, vaak vier wiel aangedreven camper, deze kleine mini campers zijn geschikt voor 2 personen en net als de backpackercamper zeer spartaans ingericht. Alleen staat de campervan vaak wat hoger op zijn wielen waardoor deze geschikt is om de Outback in te gaan. Bijvoorbeeld door Western Australia de beroemde Gibb River Road

Compact Campervan/Motorhome

Dit is een hele fijne optie voor stelletjes die graag reizen in comfort maar toch de vrijheid van een camper willen hebben. De camper is vaak op basis van een grote bus (bijvoorbeeld een Mercedes Sprinter) en heeft naast een groot bed ook sanitaire voorzieningen zoals een wc en een douche aan boord.  Diverse verhuurders bieden zelfs een LCD met DVD speler en een ingebouwde BBQ aan.

Explorer Motorhome

Dit zijn pas huizen met wielen, op basis van een grote Volkswagen bus is deze camper echt luxe puur. De camper beschikt over een vast bed, en een bank die je kunt ombouwen tot een twee persoons bed. Natuurlijk ontbreken een keuken en sanitaire voorzieningen niet. Deze camper is perfect voor gezinnen met kinderen of voor twee echtparen die Australie willen ontdekken.

Wat je gaat huren is dus volledig afhankelijk van je budget, je wensen en reisplannen.